Výstavná předměstská budova, zvaná Zámeček ve východní části Mohelnice. Vystavěl ji obchodník Petr Magin r. 1801. Hodnotná klasicistní budova s barokními prvky.
Graficke pismenko Jednou z památek v Mohelnici je i předměstský dům, který si nechal v roce 1801 postavit zdejší obchodník Petr Magin. Budova dostala impozantní zámecký vzhled. Jedná se o klasicistní architekturu s použitými barokními vlivy, které celou stavbu zvýrazňují. Po budově byly pojmenovány i okolní ulice – Zámecká a Na Zámku. V minulosti byly jeho prostory využívány i jako městské parní lázně, v době nedávné zde bylo sídlo organizace pro handicapované děti. Dnes slouží k bytovým účelům a stav Zámečku s nejbližšími hospodářskými budovami není nijak oslnivý. Budova je vedena v seznamu kulturních památek.
Ivo Rozehnal - zdroj - web regionmohelnicko.cz/o/zamecek-mohelnice, 2.7. 2016