Sousoší Kalvárie (Ukřižování Ježíše Krista) doprovázené dalšími sochami pochází z r. 1860. Po stranách jsou sochy sv. Anny a sv. Floriána. Jedná se o charakteristickou ukázku historizujících slohů v sochařské tvorbě 19. stol. Od 30. dubna 1999 památkově chráněno.
© Luděk Vláčil 06/2016
Graficke pismenko Vesnice Hlavňov je místní částí města Police nad Metují v okrese Náchod v Královéhradeckém kraji. Vesnice je známá zejména jako výchozí bod k návštěvě známých Broumovských stěn, k nimž vede několik turistických cest a jediná silnice, po níž se lze dostat až na vrchol Hvězda. Jedinou památkou stojící přímo na návsi je dobře udržované sousoší Kalvárie (dílo znázorňující Ukřižování Ježíše Krista) s kamenným zábradlím a schodištěm z r. 1860. Vedle něj je studánka, k níž klesá schodiště. Nejvýznamnější stavbou na katastrálním území Hlavňova je však kaple Panny Marie Sněžné na Hvězdě s půdorysem pěticípé hvězdy, která díky své snadné dostupnosti patří k nejvíce navštěvovaným místům Broumovských stěn.
Luděk Vláčil - zdroj: http://www.pamatkovykatalog.cz a další, 13.11. 2016