Současný klasicistní kaštel vznikl počátkem 19. stol. za barona Ferdinanda Horeckého přestavbou staršího sídla z pol. 17. stol. V r. 1924 vyhořel, poté byl znovu obnoven a zvýšen o jedno poschodí. Od rekonstrukce v r. 1954 slouží jako domov důchodců.
© Luděk Vláčil 04/2016
Graficke pismenko Obec Rohov se nachází na západním Slovensku v Trnavském kraji asi 5 km severozápadně od okresního města Senica. Nejvýraznější a také nejvýznamnější památkou obce je klasicistní kaštel (jeden z typů šlechtických sídel na Slovensku u nás souhrnně označovaných jako zámek), který nemůžete při průjezdu Rohovem přehlédnout. Naproti přes silnici je bývalá zámecká zahrada. Zámek i zahrada slouží účelům sociálních služeb a jsou bohužel veřejnosti nepřístupné. Severovýchodně od zámku stojí katolický kostel. Kolem obce protéká Pasecký potok.

historie

V roce 1471 se Rohov připomíná jako majetek hradu Branč. První sídlo zde mělo vzniknout již v roce 1650. Na počátku 19. století byla za barona Ferdinanda Horeckého z Moravy budova přestavěna na současný klasicistní kaštel (typ zámku). V roce 1899 se stává novým majitelem Hebert Lipót. Následně majetek koupil Alfréd Murány z Budapešti s manželkou. V roce 1919 jej od nich odkoupil baron Dr. Otto von Beck s manželkou Margaretou Schwitzerovou, kteří

Luděk Vláčil - zdroj: 700 slovenských hradov, zámkov, kaštieľov, panských sídel a pevností. Ján Lacika, Ikar 2010, http://www.historickeparky.eu a další, 23.4. 2016

Slovenská republika, turisické mapy 1:50 000, VKÚ Harmanec
    Slovensko