Základní kámen novorománského filiálního kostela byl položen 31. května 1908 a v r. 1909 byla v sousedství započata stavba fary. Dne 26. června 1910 kostel vysvětil Dr. Karel Wisnar. V r. 1971 a potom v letech 1986-1987 proběhla rozsáhlá rekonstrukce.
Celkový pohled
Graficke pismenko Obec Hlubočky (německy Hombok) se nachází v Olomouckém kraji v okrese Olomouc asi 11 km severovýchodně od krajského města. Obec leží v oblasti Nízkého Jeseníku v údolí řeky Bystřice a slouží převážně jako rekreační oblast. Nachází se zde několik chatových oblastí a Ski areál Hlubočky, v jehož blízkosti stojí novorománský filiální kostel Božského Srdce Páně. K dalším pamětihodnostem patří například kulturní památka, bývalá rychta č. p. 10. V katastru obce jsou také dvě chráněná území a zřícenina hradu Hluboký.

historie

Poprvé se ves uvádí v roce 1368. Přestože byla poměrně velká, nestál v ní až do začátku 20. století žádný kostel ani kaple. Ves spadala pod farnost ve Velké Bystřici. I když již od roku 1880 byly snahy o stavbu kostela, základní kámen byl slavnostně položen teprve 31. května 1908. Při té příležitosti byla sloužena polní mše, kterou sloužil pan kanovník hrabě Ledochowski. V roce 1909 byla v sousedství kostela započata stavba fary. Dne 26.

Luděk Vláčil - zdroj: http://www.hlubocky.eu a další, 19.3. 2016

popis

Novorománský kostel je dlouhý 31 metrů a jeho šířka je 11 metrů. V průčelí je věž vysoká 25 metrů a na jejím vrcholku se nachází třímetrový kříž. Interiér kostela je vybaven v novorománském stylu. Po stranách lodi jsou rozmístěna půlkruhová vitrážová okna, mezi kterými se nacházejí zastavení křížové cesty. Presbytář je orientován na východ. Střed presbytáře zdobí vitrážové okno, na němž je zobrazeno Božské Srdce Ježíšovo. Na kůru jsou varhany z

Olomouc  (OL)
    Hlubočky