Moje místa 0
Studánka se nachází v lese na Holubickém potoku asi 350 m od železničního přejezdu u Otvovic. Byla vybudována v r. 2000 převážně z malých kamenných bloků. Letopočet s názvem je vytesán do kamene zasazeného v klenbě. Písmo je zlacené. Nahoře je umístěn ocelový, černě natřený kříž.
Graficke pismenko Studánka Rusavka III se nachází v lese na Holubickém potoku 350 m od železničního přejezdu u silnice II/101 směrem na Holubice. Kolem studánky vedla dřívější trasa žlutá turistické značky, která začínala u přejezdu poblíž přírodní památky Minická skála. Nyní je z Holubic odkloněna k otvovickému nádraží. Železniční přejezd leží přibližně uprostřed mezi stanicemi Kralupy n. Vltavou-Minice a Otvovice. Podél železniční tratě je vedena červená turistická značka z Okoře do Kralup n. Vltavou. Studánka byla vybudována v roce 2000 nákladem otvovického občana p. Salače. Letopočet s názvem studánky je vytesán do kamene zasazeného v klenbě. Písmo je ...
Michal Hipman, 13.3. 2016