Původně barokní zámek z let 1689-99 přestavěn z původní tvrze asi z 16. stol. V r.1739 za biskupa Jakuba Arnošta upraven a vybudován park a kostel, který se zámkem tvoří celistvý komplex. Od r. 1804 majiteli Šternberkové, kteří zde sídlili do konfiskace r. 1945. Dnes domov důchodců.
Graficke pismenko Obec Pohořelice u Napajedel se poprvé zmiňuje roku 1255. Tehdy ji vlastnil vladyka Holáč z Pohořelic. Pravděpodobně jeho následníci vybudovali zdejší tvrz. Snad vznikla v 16. století jako náhrada nedaleké zaniklé tvrze v Podhradí (zanikla koncem 15. století). Přesná doba vzniku sídla však není známa pro neexistenci písemných zpráv. Majitelé panství se zde velmi často střídali, takže nepřekvapuje, že po celé 17. století tvrz velmi pustla. Mezníkem se stal rok 1668, kdy zdejší statky koupil vojenský důstojník, italský baron Attilia Offredi. Tehdy tvrz sloužila jako sýpka. Právě on ji prodal Františkovi Forgatschovi z Gimeše. Ten v letech 1689-99 z tvrze ...
Ivo Rozehnal - Zdroj - Šternberkové / P.Juřík 2013, 10.2. 2016

tvrz přestavěná na zámek