Při východním okraji vsi stojí nepříliš známá zanedbaná kamenná kaple. O této stavbě nejsou známy žádné informace a nebývá zaznačena ani na starých či současných mapách. Na průčelí jsou zbytky zdobené fasády.
© Luděk Vláčil 01/2016
Graficke pismenko Vesnice Odrlice je částí obce Senice na Hané nacházející se v okrese Olomouc v Olomouckém kraji. Při východním okraji vsi stojí nepříliš známá, zastrčená a značně zanedbaná kaple postavená z kamene (donedávna patrno pod opadanou omítkou). O této stavbě nejsou známy žádné informace a nebývá zaznačena ani na starých či současných mapách. Neví se tedy ani, kdy byla postavena. Pravděpodobně to bylo však nejdříve v 1. pol. 19. stol. Kaple má zachované zbytky zdobené fasády na průčelí. Zbytek stavby je nahrubo nahozen omítkou. Nad vchodem je vikýř s dřevěnými dvířky na půdu. Uvnitř kaple je skladiště. V její blízkosti je unikátní sušárna chmele ...