Kaplička sv. Jana Nepomuckého vlevo od vchodu do zámecké zahrady, při cestě z náměstí Svaté Trojice. Pochází z roku 1756. Uvnitř socha světce. Kaple stojí na soukromém pozemku a je veřejnosti nepřístupná.
Kaplička sv. Jana Nepomuckého v Cholticích
© Pavel Vítek 10/2015
Graficke pismenko Městys Choltice leží 7 km jihovýchodně od Přelouče, 6 km severozápadně od Heřmanova Městce a 14 km jihozápadně od Pardubic. Kaplička Jana Nepomuckého stojí vlevo od vchodu do zámecké zahrady z náměstí Svaté Trojice.

popis

První zmínka o Cholticích pochází z roku 1285. Kaplička sv. Jana Nepomuckého stojí nedaleko Tyrolské zvonice. Najdeme ji vlevo od vchodu do zámecké zahrady, jdeme-li z náměstí Svaté Trojice. Výklenková kaple pochází z roku 1756. Uvnitř kapličky je umístěna socha světce. Kaplička stojí na soukromém pozemku a od návštěvníků ji dělí kovový plůtek. Je tedy veřejnosti nepřístupná.

Pardubický kraj
     Pardubice  (PA)