Dřevěná kaple sv. Huberta vystavěna v letech 1757-1758. Ortogonální plochostropá kaple s malou lucernou, krytá šindeli. Obraz sv. Huberta na hlavním oltáři pochází z roku 1758. Z doby postavení kaple pochází také malba na stropě. Kaple zapsána do státního seznamu nemovitých památek od r. 1958.
Kaple sv. Huberta v Karlově Studánce
© Pavel Vítek 10/2015
Graficke pismenko Lázně Karlova Studánka leží v centru Hrubého Jeseníku pod nejvyšší horou Praděd. Nachází se na silnici spojující Jeseník s Rýmařovem a je zde odbočka do Vrbna pod Pradědem. Kapli sv. Huberta najdeme ve svahu v západní části Karlovy Studánky, v místní části zvané Hubertov.

popis

Dřevěná kaple sv. Huberta byla vystavěna v letech 1757-1758. Jedná se o ortogonální plochostropou kapli s malou lucernou. Kryta je šindeli, okna jsou s půlkruhovým záklenkem. Vstup do kaple je obdélným portálkem, nad kterým je oválné okno. Obraz sv. Huberta je zavěšen nad hlavním oltářem. Namaloval jej v r. 1758 Jan Kryštof Handke. Vlevo od oltáře je zavěšen obraz sv. Eustacha. Z doby postavení kaple pochází také malba na stropě, která

Bruntál  (BR)
    Karlova Studánka