Řimice jsou prvně zmiňovány v r. 1281. Na návsi stojí kaple sv. Jana Nepomuckého se zvoničkou z r. 1727. Nedaleko ní je sousoší Ukřižování Ježíše Krista se sochami sv. Jana Nepomuckého a sv. Floriána od Cyrila Kutzera z r. 1841, pomník Rudé armádě a pomník obětem světových válek.
© Luděk Vláčil 12/2015
Graficke pismenko Ves Řimice je částí obce Bílá Lhota a leží v okrese Olomouc asi 1,5 km na severovýchod od Bílé Lhoty. Na návsi se nachází kaple sv. Jana Nepomuckého z roku 1727. Nedaleko ní stojí sousoší Ukřižování Ježíše Krista se sochami sv. Jana Nepomuckého a sv. Floriána od Cyrila Kutzera z roku 1841, pomník Rudé armádě a pomník obětem světových válek. K dalším památkám Řimic patří například pravoslavný chrám sv. Ludmily z let 1933-1934, stojící na západním okraji vsi. Sverovýchodně od Řimic se nachází přírodní památka Pod Templem a jihovýchodně národní přírodní památka Třesín, k nimž z vesnice vedou značené turistické stezky.