Skalní kaplička pochází z přelomu 19. a 20. století. Do stěny skalního bloku je vestavěna hranolová výklenková kaple. Čelní stěny vyzděny červenými cihlami. Vstup segmentově zaklenutý. Kaple uzavřena novodobou jednoduchou otvíranou mříží. V interiéru kaple zavěšen jednoduchý novodobý kovový kříž.
Skalní kaplička v Dobranově u České Lípy
© Pavel Vítek 09/2015
Graficke pismenko Dobranov, místní část města Česká Lípa, leží 5 km východně od centra České Lípy a 4 km západně od Zákup. Skalní kapli najdeme na jižním konci vsi po levé straně při silnici vedoucí z Dobranova do Vítkova a Vlčího Dolu.

popis

Kaplička pochází z přelomu 19. a 20. století. Do čelní stěny skalního bloku je od jihozápadu vestavěna jednoduchá hranolová výklenková kaple. Čelní stěny jsou vyzděny z režných červených cihel. Vlastní kaplička je vytesána ve skále. Vstup do kaple je z čelní strany. Vstup je segmentově zaklenutý. Kaple je uzavřena novodobou jednoduchou dvoukřídlou otvíranou mříží. Dřevěnou konstrukci pultové stříšky kryjí pálené bobrovky. V interiéru kaple na