Moje místa 0
Evangelická modlitebna v Dubé slouží Jednotě bratrské i církvi českobratrské. Pochází z 19. století a vystavěna je v empírovém slohu. V současnosti slouží jako domov pro handicapované a je v rukou Diakonie Dubá. Je bezplatně pronajatý od církve Jednoty bratrské.
Modlitebna
© Pavel Vítek 07/2015
Graficke pismenko Město Dubá se nachází 20 km jižně od České Lípy, 27 km severně od Mělníka a 10 km východně od Máchova jezera v Doksech. Městem prochází silnice č. I/9 vedoucí z Prahy, přes Mělník do České Lípy a Rumburka, i když v srpnu 2014 byla zahájena stavba obchvatu města. Železniční trať městem ani v okolí nevede. Českobratrskou modlitebnu a bývalou faru nalezneme jihozápadně od autobusového nádraží.

popis

Evangelická modlitebna Jednoty bratrské pochází z 19. století. Vystavěna je v empírovém slohu. Kaple slouží i jako modlitebna církve českobratrské. Českobratrská fara, za níž stojí modlitebna, pochází z 19. století. Od března 2005 slouží jako domov pro handicapované spoluobčany. Zařízení je určeno pro celoroční i krátkodobý pobyt lidí po nejrůznějších úrazech a nemocech s trvalými nebo přetrvávajícími zdravotními následky a lidí s vrozeným