Moje místa 0
Kaple v Bukovanech zasvěcená sv. Josefovi stojí od roku 1802. Původně náležela římskokatolické církvi, nyní je obecní. Opravou prošla v letech 2008 a 2011. Do seznamu památek byla zapsána roku 1958.
Kaple sv. Josefa v Bukovanech u Nového Boru
© Pavel Vítek 09/2015
Graficke pismenko Ves Bukovany, místní část města Nový Bor, leží 4 km severovýchodně od České Lípy a 5 km jižně od Nového Boru. Kapli sv. Josefa najdeme při průjezdu obcí Bukovany po pravé straně, při jízdě z Pihelu do Dobranova.

popis

Na jihozápadním okraji vsi stávala malá dřevěná kaplička. Na jejím místě nechala rodina Knechtelova v roce 1802 postavit větší kamennou kapli, zasvěcenou sv. Josefovi. Tato kaple zde stojí dodnes. Kaple původně náležela pod římskokatolickou farnost ve Sloupu v Čechách, nyní je obecní. Kaple v Bukovanech patří mezi kulturní památky, na jejichž obnovu získalo město Nový Bor dotaci z ministerstva kultury. Nejprve došlo v roce 2008 k opravě doškové