Pozdně barokní kostel byl vybudován v l. 1760-1776 v místě staršího dřevěného kostela postaveného nad hroby významných šlechticů. Kostel byl vysvěcen Theodorem z Colloreda. Hlavní oltář, napodobující pozdní baroko, pochází z r. 1876. Po vloupání v r. 1928 byl kostel upraven do dnešní podoby.
kostelík v předpolí hradiska
Graficke pismenko Vesnice Hradisko je dnes částí okresního města Kroměříž, od něhož se nachází asi 4 km na severozápad. Dominantou vsi je kostel Všech svatých nacházející se na jejím okraji. Přiléhá k němu hřbitov, na němž stojí socha svatého Václava, a hned vedle hřbitova se rozkládá archeologické naleziště, výšinné opevněné sídliště. Všechny tyto tři objekty jsou zapsány v seznamu kulturních památek.

historie

První kostel a faru ve vsi Hradisko založil premonstrátský klášter Hradisko u Olomouce zřejmě někdy ve 13. století, kdy je prvně doloženo působení řeholníků na místní faře. Tehdy ještě tvořilo Hradisko s Bezměrovem jednu obec (k rozdělení došlo v r. 1698). V místě dnešního kostela stál původně dřevěný kostelík, který byl vybudován nad hroby významných šlechticů. V 16. století při úpadku katolické církve byl kostel téměř zpustošen. Roku 1560