Lysohorská kaple
Drobná kaple sv. Kříže vystavěná v r. 2015 jako součást areálu obnovené Bezručovy chaty KČT na Lysé hoře (1323 m n. m.). Navržena Ing. Janem Štěpánkem, vystavěna nákladem rodiny Šmírovy z Ostravy.
celkový pohled na kapličku
© Jan P. Štěpánek 09/2015
Graficke pismenko Drobná kaple zasvěcená sv. Kříži a všem poutníkům a turistům, kteří dojdou, dojedou, vyšplhají a nebo jinak dobudou nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd - Lysou horu (1323 m n. m.). Kaplička byla vystavěna v létě roku 2015 jako součást areálu nově postavené repliky původní prvorepublikové Bezručovy chaty Klubu českých turistů. Spolu s chatou byla i kaplička slavnostně předána turistům dne 5. září 2015. Kaple podle návrhu Ing. Jana Štěpánka a dle projektu Ing. Jána Neupauera byla ve spolupráci s Klubem českých turistů vystavěna nákladem rodiny Šmírovy z Ostravy. Má podobu jednoduchého zděného hranolu zakončeného prostou sedlovou střechou, ...