Kostel sv. Petra a Pavla z let 1770-1776 se čtyřmi oltáři s relikviemi světců stojí na vršku nad zámkem v místě staršího gotického kostelíka. U schodů do kostela je umístěna socha sv. Floriána z roku 1726 od neznámého autora. U kostela se nachází panský hřbitov s náhrobkem Thurn–Taxisů.
© Luděk Vláčil 09/2015
Graficke pismenko Obec Biskupice patřila původně olomouckému biskupství, biskup Bruno ji roku 1262 postoupil olomoucké kapitule. Původně stál v obci malý gotický kostelík sv. Petra a Pavla, který byl obklopen hřbitovem. Vedle kostela, v místě zvaném "na spálenisku", se dříve nacházela fara. Ta zanikla za třicetileté války. V roce 1770 byl starý kostelík již v dezolátním stavu, proto jej nechala Marie Antonie z rodu Blümegen (vdova po vlastníkovi Biskupic a okolí, která pocházela z rodu Liebsteinských z Kolowrat) zbořit a na jeho místě postavit nový pozdně barokní chrám. Učinila tak i proto, aby částečně odčinila svůj hřích (bezdětné ...
Luděk Vláčil - zdroj: http://www.soupispamatek.com , a další., 8.9. 2015

popis

Uvnitř chrámu se nacházejí čtyři oltáře s relikviemi některých světců. Pod kazatelnou je umístěna dřevořezba znázorňující křest Ježíše v Jordánu. Naproti ní je nika se sochou Panny Marie. Od roku 1918 zde najdeme sochy sv. Josefa a Aloise. Dominantou kostela je obraz světců, jimž je chrám zasvěcen. Nachází se nad hlavním oltářem, který nechala zhotovit v roce 1862 šlechtična Johanna Paccassi, v té době hospodyně u Josefa Schaffgotsche v