Moje místa 0
Farní kostel sv. Jakuba staršího v Městečku Trnávka se připomíná již r. 1406. Na jeho místě byl r. 1752 postaven současný barokní kostel. Roku 1938 byla provedena renovace interiéru a elektrifikace. V letech 1973-1974 prošel významnou opravou. Další opravy proběhly v letech 1976-1977 a 1995-1998.
© Luděk Vláčil 08/2015
Graficke pismenko Obec Trnávka vznikla v podhradí hradu Cimburk na přelomu 12. a 13. století. Farní kostel zasvěcený sv. Jakubu staršímu se připomíná již roku 1406. Na jeho místě byl v roce 1752 postaven současný barokní kostel stejného patrocina. Roku 1938 byla provedena renovace celého interiéru a jeho elektrifikace. V letech 1973-1974 prošel kostel významnou opravou, při které byla břidlicová krytina nahrazena krytinou eternitovou a na věži zhotoveno nové oplechování měděným plechem. V letech 1976-1977 byl kostel nově omítnut a v letech 1995-1998 byla provedena oprava fasády. V duchovní správě farnosti působili kněží: 1854–1877 P. Jan Beschaner, 1877–1889 P. ...