Pozdně barokní farní kostel sv. Michaela archanděla byl postaven v l. 1762-1766 na místě staršího kostelíka z 1. pol. 14. stol., který byl rovněž zasvěcen sv. Michaelu archandělovi. V r. 1915 zachvátil celé město i s kostelem požár. V r. 1945 byla poškozena věž. V r. 1961 poničil požár interiér.
© Luděk Vláčil 08/2015
Území města Nemšová se nachází na moravsko-slovenském pomezí v údolí řeky Váhu při soutoku s řekou Vlárou, severovýchodně od Trenčína na východních svazích Bílých Karpat. Pozdně barokní kostel sv. Michaela archanděla se nachází na náměstí u hlavní silnice v centru města. Kostel je kulturní památkou.
27.8. 2015

historie

První písemná zmínka o Nemšové pochází z roku 1242. Římsko-katolický pozdně barokní farní kostel sv. Michaela archanděla byl postaven v letech 1762-1766 na místě staršího kostelíka z 1. pol. 14. stol., který byl rovněž zasvěcen sv. Michaelu archandělovi. Tohoto světce má město na svém znaku a pečeti. Prvně je pečeť datována do roku 1688 a je na ni vyobrazen sv. archanděl Michael objímající římského vojáka. V roce 1915 zachvátil celé město i s

Slovenská republika, turisické mapy 1:50 000, VKÚ Harmanec
    Slovensko