V centru Trusovic, místní části obce Bohuňovice, stojí udržovaná barokní kaple Panny Marie. Před ní je kříž z r. 1827. Opodál se nachází památník obětem I. světové války z roku 1920.
© Luděk Vláčil 08/2015
Graficke pismenko Obec Bohuňovice leží asi 10 km severním směrem od Olomouce. Tvoří ji tři části, a to Bohuňovice, Moravské Loděnice a Trusovice, jejichž sloučením v roce 1960 obec vznikla. Místní část Trusovice se nachází v jižní části Bohuňovic. Původně samostatnou ves v roce 1763 postihla velká povodeň. V centru Trusovic, na okraji parčíku, stojí udržovaná barokní kaple Panny Marie a před ní je kamenný kříž zhotovený roku 1827. Opodál se nachází zarostlý památník občanům padlým během I. světové války z roku 1920. Kolem protéká Trusovický potok.
Luděk Vláčil - Zdroj: http://www.bohunovice.cz/ , cs.wikipedia.org, 4.8. 2015

Olomouc  (OL)