První písemná zmínka o obci pochází z r. 1371. Na návsi stojí kaple se zvonicí z r. 1956, která vnikla přestavbou starší stavby. Vysvěcena byla 12. 7. 2003 společně s obecním znakem a praporem. V r. 2012 byla kaple opravena, stojí před ní kamenný kříž z r. 1883.
© Luděk Vláčil 08/2015
Graficke pismenko První písemná zmínka o obci pochází z roce 1371. Na návsi stojí kaple se zvonicí, která vznikla v roce 1956 přestavbou starší sakrální stavby. Kaple byla 12. 7. 2003 vysvěcena Mons. Josefem Hrdličkou, olomouckým světícím biskupem, společně s obecním znakem a praporem. Na oltáři je socha Panny Marie s Ježíškem na půlměsíci. Před kaplí stojí kamenný kříž z roku 1883. V roce 2005 byla na kapli umístěna pamětní deska k uctění památky pěti padlých občanů z Rakůvky za I. světové války. V roce 2012 proběhla rekonstrukce a odizolování kapličky. Změnila se barva fasády ze žluté na béžovou. Byl také zrestaurován kamenný kříž a byla upravena celá náves.