Původně menší gotický kostel v Bohuslavicích je prvně zmiňován r. 1386. V r. 1714 byl barokně přestavěn a rozšířen. Věž byla přistavěna r. 1768. Vedle kostela stojí budova fary.
© Luděk Vláčil 08/2015
Graficke pismenko První písemná zmínka o Bohuslavicích pochází z listiny kláštera Hradisko u Olomouce datované roku 1288, kdy Bohuslavice patřily Zbyslavu z Bohuslavic. Gotický kostel v Bohuslavicích je prvně zmiňován již v roce 1386. Když se obec rozrostla a zvýšil se počet obyvatel, přestal malý kostel již vyhovovat. Proto byl barokně přestavěn a rozšířen. 15. června 1714 jej slavnostně posvětil farář Tomáš Wanetius. Roku 1768 byla přistavěna věž. Koncem 20. stol. byl kostel opraven a v kopuli byly objeveny dobové doklady z roku 1795 podepsané tehdejším místním farářem Františkem.
Luděk Vláčil - Zdroj: cz.wikipedia.org , http://www.obec-bohuslavice.cz , http://www.itydenik.cz, 2.8. 2015

popis

Jednolodní stavba obdélného půdorysu. Kostel má trojboký závěr a věž je v čele předsunutá. Na severní straně je přistavěna sakristie s oratořemi v patře. K věži je od jihu přistavěno schodiště. Střecha má sedlový tvar, nad závěrem jehlancovitý. Nad závěrem je zvonička tzv. sanktusník. Střecha věže je stanová, zakončena dvojitým křížem. Materiál střech je z plechu. Vchod do kostela je věžicí, dvoukřídlými dveřmi. Nad vchodem jsou nad sebou dvě

Ivo Rozehnal - zdroj - Soupis Nemovitých kult.památek okr. PV /2012, 2.8. 2015