Farní kostel vznikl již před rokem 1339, kdy je písemně zmíněn. Několikrát vyhořel a byl přestavován. Z roku 1708 pochází dnešní barokní podoba. Součástí kostela je od roku 1897 i hřbitov.
Graficke pismenko Vznik kostela sahá do roku 1339, ze kdy máme první písemný pramen. Původní gotická stavba zanikla v roce 1699, kdy ji těžce poškodil požár. Objekt byl opraven v barokním stylu a opravy skončily v roce 1708. Vnitřní úpravy však trvaly téměř půl století, takže kostel nebyl dlouho vysvěcen. To nakonec provedl vratislavský biskup F. G. Schaffgotsch. Další opravy proběhly roku 1883, když kostel poničil úder blesku. Opravy tehdy provedl známý mistr Bernhard Kutzer z Horního Údolí. Nejvýznamnější rekonstrukce proběhla v letech 1934–1937, kdy byly upraveny i přístupové schody, mohutné opěrné zdivo a část hřbitova založeného v roce 1897. Kostel s nezvyklými třemi věžicemi je dominantou celého města.
ivo Rozehnal - zdroj - infotabule v místě, 25.6. 2015