Kostel Jména Panny Marie na Rejvízu pochází z let 1808-1809. Vznikl formou sbírky na podnět jesenického (frývaldovského) děkana a biskupského komisaře Johanna Rothera.
Bývalá fara (dnes muzeum) a kostel Jména Panny Marie
Graficke pismenko V oblíbené turistické osadě Rejvíz v Jeseníkách stojí kostel Jména Panny Marie. Postaven byl v letech 1808-1809 v klasicistním slohu. Zásluhu na jeho stavbě měl frývaldovský děkan a biskupský komisař Johann Rother, který vymohl povolení od vratislavského biskupa Josefa Kristiána Hohenloha. Ten dokonce poskytl veškeré stavební dřevo. Samotná stavba byla řešena formou sbírky. Původní záměrem byla jen kaple, ale štědří dárci umožnili postavit menší kostel. Od roku 1814 byl lokální, ale již roku 1876 se stává farním. Po r. 1973 se stal opět filiálním. Od roku 2001 je veden jako kulturní památka. Kostel je jednolodní budova z lomového kamene. Nad vstupem je věž ...
Ivo Rozehnal - zdroj článku - infomateriál ve skříňce u kostela, 24.6. 2015