Kostel Narození sv. Jana Křtitele v Brodku u Přerova byl postaven v pseudorománském slohu v roce 1893 na místě starší zvonice. U vchodu stojí sousoší sv. Jana Křtitele z r. 1883 a zvonkohra z r. 2000.
© Luděk Vláčil 05/2015
Graficke pismenko První písemná zmínka o obci Brodek u Přerova pochází z 20. května 1301, kdy je zmiňována v Moravských zemských deskách. Nedlouho poté přešla do vlastnictví olomouckého kláštera dominikánek, v němž byla až do roku 1782. Z tohoto období pochází obecní pečeť, která se používá od roku 1626 dodnes. Pečeť zobrazuje patronku kláštera svatou Kateřinu držící palmovou ratolest. Od ní je také odvozen obecní znak a prapor. Uprostřed obce se nachází kostel Narození sv. Jana Křtitele vystavěný v pseudorománském slohu v roce 1893 na místě starší zvonice. Název obce je odvozen od brodu přes říčku Jezdu, který zde existoval zřejmě již v dobách raného středověku.

popis

Pseudorománský farní kostel Narození sv. Jana Křtitele stojí uprostřed obce Brodek u Přerova na návsi. Bohoslužby se zde konají v neděli v 9.00 hod. a ve čtvrtek v 18.00 hod. U vchodu do kostela stojí sousoší sv. Jana Křtitele z r. 1883, nedaleko se nachází také zvonkohra z roku 2000.