V obci Kobylí je od r. 1997 zřízeno v prostoru staré měšťanské školy místní muzeum. Expozice se věnuje životu v obci a vinařství.
Budova staré měšťanské školy v Kobylí, místo muzea obce.
Graficke pismenko V prostorách staré měšťanské školy ve vinařské obci Kobylí bylo 27.6.1997 otevřeno zdejší muzeum. Zřízeno bylo místním Klubem přátel historie. V prostorách se nachází výstava o zdejší obci, kterou přibližují fotografie a jiné materiály. Velmi cennými artefakty jsou zdejší lidové kroje a předměty z domácností. Zajímavá je i zřízená selská kuchyně a jizba. Prohlídka je doplněna i zvukovým doprovodem s tématem místní svatby. V objektu se nachází i zdejší zemědělské nářadí a stroje. Závěr prohlídky končí v upraveném sklepení, kde se nachází vinařská expozice s prodejem vín kobylských vinařů.
Muzeum patří od r. 2001 pod správu obce.

Ivo Rozehnal - zdroj web obce Kobylí a info v místě, 7.5. 2015