Nevýrazná zámecká budova asi z let 1758-59, r. 1839 vyhořela, snížena na jednopatrový objekt. V r. 2012 částečně rekonstruovaná. V minulosti sídlo lesního úřadu boskovického panství. Dnes v soukromém vlastnictví.
© Luděk Vláčil 12/2015
Graficke pismenko V obci Žďárná asi 7 km východně od Boskovic se nachází za zdejším kostelem dnes nevýrazná zámecká budova. Zámek byl údajně postaven v letech 1758-59 současně s místním kostelem. Bohužel přesné informace chybí a v archivech boskovického panství se o stavbě prameny nezmiňují. Jediná zmínka tak spadá do místní matriky k roku 1758, kde je uvedeno, že v zámku bude umístěn lesní úřad panství Boskovice s prefektorem Antonínem Kuhnem a jeho zaměstnanci. V roce 1839 postihl vesnici velký požár a ten se nevyhnul ani zámecké budově. Následkem oprav bylo snížení budovy o jedno poschodí. Lesní úřad byl v budově nadále ponechán. Zámek je ...
IvoR - podle webu zdarna.eu, 10.4. 2015

Blansko  (BK)