Zčásti zachované vodní tvrziště po tvrzi Vorlov, o níž první zmínka je z roku 1437, v druhé polovině 15. století je opuštěná. V roce 1543 se uvádí jen pusté tvrziště. V roce 1914 vzniká na tvrzišti obytný dům. V roce 1949 byla zavezena východní a jižní část příkopu.
Graficke pismenko První zmínka o vsi Vratišovice (Vračovice) je až z roku 1349, i když zdejší kostel je z přelomu 12. a 13. století. Prvními doloženými majiteli byli Petr a Přibek z Hrochova Týnce, kteří v roce 1403 je postupují Máši Dykovi a Ondřejovi z Rosic. V roce 1437 po jejich smrti připadly jako odúmrť králi Zikmundovi a ten postupuje ves i s tvrzí Přibkovi z Hrochova Týnce a na Chroustovicích. V 16. století Vračovice pravděpodobně připadly k Českým Heřmanicím a s Heřmanicemi je získává v roce 1506 Jan Kostka z Postupic. Tvrz zpustla, protože v roce 1543 se už uvádí jako tvrziště, jako ...
Petr Nožička, čerpáno z: Kol.aut. Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku VI., Východní Čechy, Nakladatelství Svoboda, Praha 1989, Petr Nožička , Encyklopedie českých tvrzí III., kol. autorů, Argo 2005, 14.6. 2015

není známo
    Pardubický kraj