Lidová stavba zvoničky z roku 1856, zasvěcená sv. Antonínu Paduánskému.
Pohled na stavbu po opravě

Přístupnost

Graficke pismenko Kaplička je běžně zamčená a nedá se do ní dostat. Téměř každý týden se v ní koná nějaká pobožnost (mše svatá, růženec) a pokud místní poprosíte, určitě vás pustí dovnitř. Přístupová cesta vede z hlavní silnice přes červený kovový most (nemůžete minout), za ním doleva a tam už zvoničku uvidíte. V minulých letech byl opraven taras před kapličkou i schody.
Jan Večeřa , 22.3. 2015

o kapličce
    Zvonička vznikla v roce 1856 (Hynek Jurman, Bystřicko), jejím patronem je sv. Antonín Paduánský. Dodnes slouží svému účelu jak duchovnímu, tak ohlašovacímu. Stavba má jediné okénko, její architektonické provedení je velmi jednoduché, vesnicky prosté, avšak kaplička je velmi citlivě zasazena do krajiny a vytváří malebnou scenérii.

Žďár nad Sázavou  (ZR)
    Koroužné