Secesní budova z doby okolo r. 1910. Patrová dvoukřídlá budova s dvoupatrovou věží s hodinami. Oprava poč. 20. let 20. stol. Nad okny z obou stran umístěny znaky Československé republiky. Budova památkově chráněna od roku 1958, dosud slouží původnímu účelu.
Budova pošty v Čáslavi
© Pavel Vítek 11/2014
Graficke pismenko Město Čáslav leží 11 km jihovýchodně od Kutné Hory a 33 km západně od Chrudimi. Okolo města vede silnice I/38, která spojuje Kolín a Čáslav s Havlíčkovým Brodem a Jihlavou. Městem dále prochází železniční trať č. 230 vedoucí z Kolína do Havlíčkova Brodu. Budovu čáslavské pošty nalezneme severovýchodně od Náměstí Jana Žižky z Trocnova na ulici Masarykově nedaleko od Dusíkova divadla, u křižovatky se silnicí vedoucí do Chrudimi

popis

Patrová budova s dvojpatrovou věží a secesní fasádou. Byla postavena kolem roku 1910. Toto datum připomíná reliéf na věži pod hodinami. Z každé strany letopočtu umístěn reliéf, symbolizující poštu. Budova upravena na počátku 20. let 20. století. Při té příležitosti nad okny jak do poštovní ulice, tak do ulice Masarykovy umístěny znaky Československé republiky. Budova čáslavské pošty je památkově chráněna od roku 1958.