Malé údolí tvořené dvěma potůčky, jež pokračují do řeky Balinky. Na místě mělo být postaveno sanatorium p. Sáblíka. Plán z důvodu okupace v r. 1938 nevyšel a po r. 1945 bylo místo jen upraveno na park odpočinku a relaxace s vzácnými dřevinami a rybníčky, dnes již téměř zaniklé.
Graficke pismenko Malé údolí zakoupil P. Sáblík s účelem vytvořit na místě sanatorium. V roce 1938 byly práce přerušeny okupací Československa. Po válce zde byl vytvořen lesopark. Ten tvořilo několik rybníčků s místy k odpočinku a podél cesty byly vysázeny šlechtěné stromy a cizokrajné rostliny. Dnes už zde stojí jen chata (původem zřejmě altánek) dnes v soukromém vlastnictví. Dále jsou na místě k vidění vysázené listnaté stromy a z rybníčků téměř nezřetelné náznaky hrází.
Skrze park dnes vede polní cesta, která se napojuje na polní cestu v údolí Balinky a vede na kopec k silnici spojující Velké Meziříčí a Uhřínov.
Lokalita je volně přístupná, nejvhodnější čas pro návštěvu je v zimních měsících nebo na začátku jara, dokud místo není zarostlé.
Tomáš Hort, 1.2. 2015

botanická zahrada, arboretum