Socha Jana Nepomuckého z hořického pískovce, kterou nechal v letech 1894-95 zhotovit probošt Královské kolegiátní kapituly sv. Petra a Pavla Mikuláš Karlach. Autory plastiky jsou bratranci Josef a František Ducháčkové, podstavec dodala firma Ludvíka Šaldy. Socha byla vysvěcena 16. 5.1895.
© Milan Caha 01/2015
Graficke pismenko Sochu z hořického pískovce nechal v letech 1894-95 zhotovit na své náklady tehdejší probošt Královské kolegiátní kapituly sv. Petra a Pavla na Vyšehradě Mikuláš Karlach. Socha je podobná soše stejného světce, která stojí na Karlově mostě. Autory plastiky jsou bratranci Josef a František Ducháčkové, podstavec ze stejného kamene v novogotickém stylu dodala kamenická firma Ludvíka Šaldy. Socha byla slavnostně vysvěcena 16. května 1895.

socha, monument
    Praha 2-Vyšehrad