Moje místa 0
Samostatně stojící hranolová zvonice byla barokně upravená po požáru v roce 1737. Dnešní vzhled je výsledkem přestavby v roce 1857, kdy při požáru ztratila zvonice makovici a získala jehlanovou střechou. Na západní stěně jsou erby držitelů zdejšího panství Schönburg – Schwarzenbergů a Paradysů.
© Milan Caha 04/2010
Graficke pismenko Samostatně stojící vysoká hranolová zvonice byla stejně jako sousední kostel barokně upravená po požáru v roce 1737. Po dalším požáru roku 1796 dostala věž hodiny s ciferníkem pouze do náměstí. Dnešní vzhled je výsledkem další přestavby v roce 1857, kdy při požáru ztratila zvonice barokní makovici a získala současnou jehlanovou střechou. V roce 1941 byly v nejvyšším polopatře osazeny hodiny s ciferníky na všech čtyřech stranách. Na západní stěně jsou erby držitelů zdejšího panství Schönburg – Schwarzenbergů a Paradysů. Soupis památek z počátku 20. století uvádí dva zvony signované Anna Kuhner, 1804.