Drobná obdélníková kaple sv. Magdaleny v Eši byla postavena podle plánu stavitele Mazance z Nové Cerekve v letech 1865 - 1866. Stavbu financovala obec, majitel panství Kámen, Václav Enis z Atteru na ni věnoval 4400 cihel. Oltářní obraz namaloval páter Kamarýt z Deštné. Vysvěcena 22. července 1866.
© Milan Caha 04/2010
Graficke pismenko Stavba kaple sv. Magdaleny v Eši započala podle plánu stavitele Mazance z Nové Cerekve v červnu roku 1865. Stavbu financovala obec, majitel panství Kámen, Václav Enis z Atteru na ni věnoval 4400 cihel. Oltářní obraz namaloval páter Kamarýt z Deštné, autor výzdoby mnoha kaplí a kostelů v širokém okolí, ale i v Rakousku, Bosně a Americe. Kaple byla vysvěcena 22. července 1866 vikářem Procházkou z Pacova.