Moje místa 0
Evangelická toleranční modlitebna z roku 1785. Musela být postavena na okraji vsi, s vchodem mimo hlavní cestu, bez věže a zvonů. Roku 1876 byla k původní budově přistavěna věž dle návrhu Štěpána Walsera z Čížkova. Opravena v letech 1958-1968, kdy byly odkryty původní toleranční nápisy na stěnách.
© Milan Caha 03/2010
Graficke pismenko Evangelická toleranční modlitebna z roku 1785. Její vybudování umožnil Toleranční patent, byla však omezena několika nařízeními - musel být postavena na okraji vsi, s vchodem mimo hlavní cestu, musel být bez věže a bez zvonů. V roce 1876 byla k původní budově přistavěna věž podle návrhu Štěpána Walsera z Čížkova. Kostel byl opraven v letech 1958-1968, kdy byl renovován strop a odkryty původní toleranční nápisy na stěnách. Oprava fasády proběhla v roce 1993, oprava interiéru v roce 1996.