Kaple vznikla z prachárny, kterou vybudovala francouzská armáda r. 1742. Na kapli byla tato drobná stavba upravena r. 1847, kdy byla přistavěna apsida a vstupní průčelí. V r. 1900 byla kaple upravena v beuronském stylu. Kaple dlouho chátrala, byla otevřená a interiér byl poničen vandaly.
© Milan Caha 10/2009
Graficke pismenko Kaple pod Barrandovskými skalami vznikla z prachárny, kterou vybudovala francouzská armáda v roce 1742. Na kapli byla tato drobná stavba upravena v roce 1847. V tomto roce byla přistavěna apsida a vstupní průčelí. V roce 1900 byla kaple upravena v beuronském stylu benediktýny z kláštera v Emauzích. Kaple dlouho chátrala, na počátku 21. století byla otevřená a interiér byl poničen vandaly.
Milan Caha (zdroj: Vlček P. a kol: Umělecké památky Prahy, Velká Praha (A-L), Praha, Academia 2012), 28.11. 2014

Praha 5-Hlubočepy