Moje místa 0
Kostel dostavěn r. 1787. Velkou rekonstrukcí prošel r. 1820. Dalšími rekonstrukcemi prošel r. 1901 a v letech 1925-1929. Svou nynější podobu získal v 70. letech 20. stol. Jednolodní stavba s mírně odsazeným trojbokým závěrem, osovou sakristií a hranolovou věží v průčelí.
Kostel sv. Jana Křtitele v Prosenicích
© Pavel Vítek 09/2014
Graficke pismenko Obec Prosenice leží v údolí Bečvy 6 km severovýchodně od Přerova a 10 km jihovýchodně od Lipníka nad Bečvou. Obcí prochází silnice č. 47 spojující Přerov s Ostravou. Také zde vede železniční trať č. 270 a u obce ve vzdálenosti 1,5 km nachází nádraží. Prosenicích se křižují dvě dálkové cyklistické trasy a to Jantarová stezka a cyklostezka Pobečví. Kostel sv. Jana Křtitele se nachází v západní části obce a díky výšce věže je nepřehlédnutelný.

popis

První písemná zmínka o obci pochází z roku 1275. Kostel sv. Jana Křtitele byl dostavěn roku 1787. Postaven byl z kamene a cihel. Kostelní loď byla plochostropá, krytá šindelovou. Roku 1820 došlo k vylepšením - střecha kostela byla pokryta taškami a na střeše byla umístěna sanktusová věžička. V roce 1850 byl interiér doplněn novým hlavním oltářem a dvěma bočními oltáři. Také byl zvětšen hudební kůr, na který byly postaveny nové varhany. V roce