Hrady.cz
Židovský hřbitov založený roku 1692. Používán byl do roku 1932. V roce 1958 byl opuštěný hřbitov vyhlášen kulturní památkou. Má rozlohu 1378 m2, je na něm 170 náhrobků, nejstarší z roku 1729. Hřbitov je volně přístupný, branka v místě zbořené obřadní síně není zamčená.
© Milan Caha 07/2014
Židovský hřbitov ve Vlachově Březí byl založen roku 1692. Místní židovská obec zde přestala existovat už koncem 19. století, hřbitov však byl používán až do roku 1932. Až do svého zániku během 2. světové války se o něj starala Židovská náboženská obec z Volyně. V roce 1958 byl opuštěný hřbitov vyhlášen kulturní památkou. Má rozlohu 1378 m2, je na něm 170 náhrobků, nejstarší z roku 1729. Hřbitov je volně přístupný.
Milan Caha (zdroj: Rozkošná, Blanka, Jakubec, Pavel. Židovské památky Čech. 1. vyd. Brno: Era, 2004), 12.10. 2014