Socha žáby stojí v centru obce. Vytvořena byla v roce 2009. Je tři metry vysoká, pět a půl metru dlouhá a asi deset tun těžká. Autorem sochy je Michal Olšiak. Žábu mají Tršice i ve svém znaku.
Graficke pismenko Obec Tršice najdeme 10 km severně od Přerova, 12 km východně od Olomouce a 13 km severozápadně do Lipníka nad Bečvou. Nevede tu žádná železniční trať a obcí prochází pouze silnice II. a III. třídy. Sochu žáby najdeme v centru obce, na mírném svahu severně od kostela.

popis

Socha žáby stojí v centru obce. Jde o dílo nové, které zdobí náves za kostelem pod vzrostlými lipami. Byla vytvořena v roce 2009 a stala se dominantou opraveného náměstí. Socha obří žáby je tři metry vysoká, pět a půl metru dlouhá a přibližně deset tun těžká. Autorem sochy je Michal Olšiak, narozený v roce 1978. Jedná se o jednoho z nejznámějších sochařů a výtvarníků Žďárska. Zaujal jako tvůrce soch z písku v Itálii, později přesídlil do