Kostel svaté Máří Magdalény je jednolodní kostel z roku 1735 s bohatě členěnou fasádou. K areálu patří ohradní zeď se vstupní branou a sousoší Piety před branou.
Graficke pismenko Pusté Žibřidovice jsou osada, která je v současnosti místní částí obce Jindřichov na Šumpersku. Rozkládají se v horské úžlabině stoupající od západu na východ s obloukem na sever. Nadmořská výška osady je 450 až 600 metrů. Na kopci nad vsí stojí kostel zasvěcený Máří Magdaleně.
23.5. 2017

historie

Pusté Žibřidovice byly starou německou osadou. Snad byly založeny jistým Žibřidem (německy Siebort či Seifert). První písemná zmínka pochází – jak uvádí historik Ladislav Hosák – z roku 1382. K roku 1497 se uvádí, že Žibřidovice byly pusté, od té doby se tedy datuje přívlastek „Pusté“ k původnímu názvu „Žibřidovice“. Zpustly zřejmě v souvislosti s česko-uherskými válkami. Roku 1497 prodal král český a uherský Vladislav Jagellonský Pusté