Kostel postavený na návrh rychtáře Antona Langera. Roubená stavba se vstupním portálem a valbovou střechou dokládá dřevěnou architekturu 18. století, která byla ovlivněna pozdně renesančním stylem.
Kostel svatého Jana Nepomuckého (Klepáčov)
Graficke pismenko Klepáčov je místní částí obce Sobotín v okrese Šumperk. Kostel sv. Jana Nepomuckého v Klepáčově je cennou barokní dřevěnou stavbou z konce 18. století. K areálu patří ještě kamenný kříž - kamenická práce z počátku 19. století.

historie

Klepáčov byl založen kolem roku 1594 na území panství Velké Losiny, po oddělení panství vízmberského (nyní Loučná) připadl k němu. Po roce 1945 se ves postupně vylidňovala a stala se pouhým rekreačním sídlištěm. V roce 1949 byla připojena k Rudolticím a s nimi v roce 1961 k Sobotínu. Dřevěný kostelík byl postaven na návrh rychtáře Antona Langera v roce 1783. Materiál na stavbu poskytl velehradský klášter. Kostelík byl později značně poškozen. V