Původně osmiboká kaple na místě starší dřevěné z r. 1691, postavená podle plánů P. I. Bayera v letech 1714-1715. V r. 1788 přestavěna na kostel Nejsvětější Trojice.
Graficke pismenko Libníč je obec ležící v okrese České Budějovice v Jihočeském kraji, asi 7 km severovýchodně od Českých Budějovic. První písemná zmínka pochází z r. 1394.
V místě bývalých lázní je řada pamětihodností. Na severozápadě obce se nachází vycházkový okruh Mojský les a zhruba kilometr východně od obce nevelká přírodní památka Libníč s výskytem střevíčníku pantoflíčku. Z města Rudolfov sem vede cyklistická stezka 1107.
Jaroslav Špiroch, Wikipedie,mapy.cz, 9.5. 2020

historie

Původně malá dřevěná kaple byla postavena v r. 1691 spolu s malým lázeňským domem podle návrhu G. A. de Maggiho pro Ferdinanda ze Schwarzenbergu. V letech 1714-1715 za Adama Františka ze Schwarzenbergu byla vybudována podle projektu významného barokního architekta Pavla Ignáce Bayera nová volně stojící osmiboká kaple. V r. 1788 byla kaple přebudována na kostel Nejsvětější Trojice; byla prodloužena k východu a na stavbu napojen souvisle trojboký

Tvrze,hrady a zámky Českobudějovicka, Daniel Kovář, Historicko-vlastivědní spolek v Č.Budějovicích, 2011, UPČ,sv.2,kolekt.aut.,nakl.Academia,1978;Jaroslav Špiroch, 13.8. 2014
     České Budějovice  (CB)
    Libníč