Barokní lázeňský zámeček z l. 1716- 20, stav. P.I.Bayer, pro Adama Frant. ze Schwarzenbergu. V l. 1761- 70 přistavěno vých. křídlo a r.1765 samostatně stojící "tzv.Židovna". V 19.stol. bylo parkově upraveno okolí (tzv.Adolfův háj).V l. 1995- 96 prodlouženo pravé křídlo. Domov důchodců. Nepřístupný.
východní křídlo s boční terasou a dřevěným altánkem z parku
Graficke pismenko Libníč je obec ležící v okrese České Budějovice v Jihočeském kraji, asi 7 km severovýchodně od Českých Budějovic.
První písemná zmínka je z r. 1394.
V místě bývalých lázní je spousta pamětihodností.
Na severozápadě obce vycházkový okruh Mojský les a zhruba km východně od obce Přírodní památka Libníč (výskyt střevičníku pantoflíčku).
Z města Rudolfov vede cyklistická stezka 1107.
Jaroslav Špiroch, Wikipedie,mapy.cz, 9.5. 2020

historie

Lázeňská budova v Libniči není zámkem, přesto svým způsobem mezi šlechtická sídla patří, neboť sloužila i k příležitostním pobytům vrchnosti. Proto z toho důvodu bývá označována jako lázeńský zámeček. Držitelem hlubockého panství, na němž Libnič ležela, byl tehdy kníže Jan Adolf ze Schwarzenberga. Jeho syn Ferdinand dal u pramene v r. 1691 postavit malý lázeňský dům G.A.de Maggim. V l. 1714- 15 byla nejprve vybudována volně stojící kaple a pak

Českobudějovicko,I.pravý břeh Vltavy, D.Kovář,nakl.Veduta,2008,Tvrze,hrady a zámky Českobudějovicka, Daniel Kovář, Historicko-vlastivědní spolek v Č.Budějovicích, 2011, Jaroslav Špiroch, 12.8. 2014
    nepatrné zbytky zdí
     České Budějovice  (CB)