Moje místa 0
Kaple Neposkvrněného početí Panny Marie vystavěna roku 1862. Datum výstavby zaznamenán v nápisu nad vchodem do kaple. Oprava kaple provedena počátkem 21. století.
Kaple Neposkvrněného početí Panny Marie v Květově
© Pavel Vítek 06/2014
Graficke pismenko Obec Květov se nachází 8 km jihovýchodně od Milevska a 23 km severovýchodně od Písku. K Orlické přehradě západním směrem ke Zvíkovskému Podhradí je to asi 4 km. Kaple Neposkvrněného početí Panny Marie leží v centru obce u silnice směrem ke květovské a rukávečské oboře a k Veselíčku.

popis

První písemná zmínka pochází z roku 1460. V obci se nachází kaple Neposkvrněného početí Panny Marie. Vystavěna byla roku 1862, jak stojí napsáno nad vchodem. Nad ním malý kamenný portálek. Oprava kaple byla provedena počátkem 21. století.