Kaple Neposkvrněného početí Panny Marie vystavěna roku 1862. Datum výstavby zaznamenán v nápisu nad vchodem do kaple. Oprava kaple provedena počátkem 21. století.
Kaple Neposkvrněného početí Panny Marie v Květově
© Pavel Vítek 06/2014
Graficke pismenko Obec Květov se nachází 8 km jihovýchodně od Milevska a 23 km severovýchodně od Písku. K Orlické přehradě západním směrem ke Zvíkovskému Podhradí je to asi 4 km. Kaple Neposkvrněného početí Panny Marie leží v centru obce u silnice směrem ke květovské a rukávečské oboře a k Veselíčku.

popis

První písemná zmínka pochází z roku 1460. V obci se nachází kaple Neposkvrněného početí Panny Marie. Vystavěna byla roku 1862, jak stojí napsáno nad vchodem. Nad ním malý kamenný portálek. Oprava kaple byla provedena počátkem 21. století.

Písek  (PI)
    Květov