Původně márnice z r. 1832 na místním hřbitově. Jednopatrová hranolová stavba se čtyřmi okny. Portál zvonice pravoúhlý, kamenný. Na vrcholu zvonice dvojramenný železný kříž. Ve zvonici původně tři zvony, dochován renesanční z r. 1546 a dvakrát přelitý barokní z r. 1758, nejmenší byl ukraden.
Zvonice na hřbitově ve Sluhách
© Pavel Vítek 02/2014
Graficke pismenko Sluhy se rozkládají asi 4 km severně od severního kraje Prahy a osm kilometrů západně od města Brandýs nad Labem. Obcí prochází jen silnice III. třídy. Ve vzdálenosti 2 km severně ale vede silnice Líbeznice - Kostelec nad Labem. Železniční trať obcí nevede. Zvonice se nachází u hřbitova nad kostelem a farou.

popis

První písemná zmínka o obci pochází z roku 1238. Historie obce však bude asi starší, v letech 979–999 zde údajně stál kostel sv. Vojtěcha. Márnice na hřbitově, která byla používána také jako zvonice, byla vystavěna roku 1832. Jedná se o jednopatrovou hranolovou stavbu se čtyřmi okny. Kryta je jehlanovou prejzovou střechou, na jejím vrcholu je dvojramenný železný dvouramenný kříž. Portál zvonice je pravoúhlý, kamenný, Ve zvonici bývaly původně