Zámek vznikl přestavbou panského dvora začátkem 17. stol. Později byl v roce 1639 Švédy vypálen ale jeho majitelé, rod Liechtensteinů, jej záhy opravil. Přestavba z roku 1711 mu dala současný vzhled. Nyní je součástí areálu výzkumného ústavu.
Graficke pismenko Výzkumný ústav, v jehož areálu dnes zámeček najdete, stojí hned při nepřehlédnutelné stavbě kostela Všech Svatých v Praze - Uhříněvsi. Jedná se o prostou obdélnou jednopatrovou stavbu, od severu na ní navazují další hospodářská stavení. V současné době zde jsou kanceláře. Nenechte se zmást některými mapami (např. www.mapy.cz) - rozhodně neleží uprostřed nedaleké obory!

turistické

Renesanční zámek v areálu výzkumného ústavu u kostele Všech Svatých 14 km jv. od centra Prahy. Obdélná patrová budova s nevýrazným středním rizalitem postavena koncem 16 stol. Smiřickým,po konfiskaci za třicetileté války od r.1626 Lichtensteinů. Do dnešní podoby upraven r.1711. Na vých. vstupní zazděny 2 kamenné desky z doby postaveni zámku.
    Przemysław Zalesiński,mapa okoli prahy, 18.6. 2005

historie

Jádro zámecké budovy tvoří bývalý panský dům (1591) Jaroslava Smiřického. Liechtensteini jej vlastnili od roku 1623. Švédové tuto budovu roku 1639 (již jakož to zámek) vypálili, byl ale záhy opraven. Současný vzhled zámečku vychází z přestavby Janem A. z Liechtensteina roku 1711.