Moje místa 0
Kaple z let 1891–92, postavená na místě starší dřevěné zvoničky. Čtvercová stavba s jehlancovitou střechou zakončenou zvonicí. Postavena současně s hasičskou zbrojnicí, která k ní z jižní strany přiléhá.
Kaple nejsvětější Trojice v Bohouňovicích II
© Pavel Vítek 02/2014
Graficke pismenko Bohouňovice II jsou součástí obce Horní Kruty. Nachází se 8 km severovýchodně od města Sázava a 9 km jihozápadně od Zásmuk. Kapli Nejsvětější Trojice najdeme ve středu obce na návsi u malého rybníčku.

popis

Obdélná kaple z let 1891–92, postavená na místě starší dřevěné zvoničky. Kaple je čtvercová stavba s jehlancovitou střechou zakončenou zvonicí. Kaple byla postavena současně s hasičskou zbrojnicí, která k ní z jižní strany přiléhá. Bohoslužby se v kapli nekonají.
    Pavel Vítek – zdroj: Umělecké památky Čech 4 (A – J), Poche a kol., Academia Praha 1982, 22.4. 2014