Pozdně empírový kostel Nanebevzetí Panny Marie byl vystavěn v l. 1852 - 54 na místě staršího dřevěného kostela z r. 1784. Štíhlá průčelní věž pochází až ze 70. let 19. století. Obdélná stavba s odsazeným pravoúhlým závěrem a vysokou hranolovou věží v průčelí nad předsíní.
hlavní průčelí kostela s věží
© Jan P. Štěpánek 04/2014
Graficke pismenko Farní kostel Nanebevzetí Panny Marie stojí na mírném návrší ve středu obce Veřovice, nad levým břehem potoka Jičínky. Dominantní stavba v pozdně empírovém slohu byla vystavěna v polovině 19. století a vévodí jí z daleka viditelná vysoká věž s nízkou sedlovou střechou.
V blízkosti kostela se nachází několik zachovalých roubených domků typické valašské architektury.

Popis a historie kostela
    Kostel Nanebevzetí Panny Marie byl vystavěn v letech 1852 – 54 na místě staršího dřevěného kostela, postaveného roku 1784. Vysvěcení nového kostela se odehrálo v r. 1858. V roce 1876 byla dostavěna vysoká průčelní věž. Další stavební úpravy stavby se udály v letech 1908, 1914 a v 70. letech 20. století. Dnešní vzhled interiéru chrámu pochází z 80. let 20. století. Kostel je vystavěn na půdorysu mohutného obdélníka s pravoúhle odsazeným

Nový Jičín  (NJ)
    Veřovice