Barokní kostel postavil Antonio Sala jako hřbitovní v letech 1700-1705 podle plánů G. P. Tencally. Okolní hřbitov s cennými náhrobky a přenesenými náhrobními kameny zrušen r. 1893. Nevyužívaný kostel rekonstruován v letech 1998-2000, mobiliář kromě hlavního oltáře a varhan vystěhován.
Pohled na kostel přes hřbitovní zeď z Dobrovského ulice.
Graficke pismenko Historickým městem Lanškroun, založeným ve 13. století při hranici Čech a Moravy, prochází trasa silnice I/43 a dále silnice II/315 a II/311. Končí tu krátká lokální železniční trať 019 z Rudoltic v Čechách, resp. z České Třebové.
26.4. 2015

historie

Barokní kostel sv. Anny se nachází v nynější Dobrovského ulici severovýchodně od centra směrem k novému hřbitovu, počátkem 18. století však byl vybudován jako hřbitovní kostel mimo vnitřní město. Byl postaven z odkazu lanškrounského děkana Václava Františka Zimpricha a s finanční podporou knížete Liechtensteina. Kostel vznikl v letech 1700-1705 na již existujícím hřbitově jako hodnotná barokní stavba vysoké umělecké hodnoty, což je dáno

Pavel Vlach (s použitím oficiálního webu římskokatolické farnosti Lanškroun a Vlastivědného sborníku Lanškrounsko), 6.4. 2014

Pardubický kraj
     Ústí nad Orlicí  (UO)