Menší barokní poutní kaple sv. Jana Nepomuckého z r. 1727 nad pramenem u obce Laškov v jižní části přírodního parku Terezské údolí.
© Ivo Rozehnal, 06/2013
Graficke pismenko Kaplička sv. Jana Nepomuckého se nachází na červené a zelené turistické značce, vedoucí přírodním parkem Terezské údolí. V nejbližším okolí lze navštívit zámek Laškov, keltskou svatyni a tvrz v Ludéřově, zahradní železnici ve Střížově, hradisko Rmíz a další zajímavé památky.
Ivo Rozehnal, 2.4. 2014

historie

V místě křižovatky silnice od Pěnčína na státní silnici z Drahanovic do Laškova, pod jižním koncem přírodního parku Terezské údolí, stojí malá stará barokní kaplička sv. Jana z Nepomuku z r. 1727. Ta zaujala místo nad zdejším pramenem. Protože kaplička stojí těsně vedle rušné silnice, dost chátrá a vlivem otřesů se zřejmě i změnilo prameniště. Vybudované prameniště bývá po většinu roku na suchu a naopak při pravé straně kapličky bývá mokřina. Že

Ivo Rozehnal - zdroj informací - Drobné sakrální stavby na Moravě - Prostějovsko /B.Outrata, 2.4. 2014