Novorománský kostel sv. Jana Nepomuckého byl postaven v letech 1896–1899. Autory projektu byli Václav Dvořák a Karel Welzl, profesoři české průmyslové školy v Brně. Kostel byl vysvěcen 7. 5. 1899 za účasti brněnského biskupa Františka Saleského Bauera. Budova je památkově chráněna od roku 1992.
© Milan Caha 11/2010
Graficke pismenko Novorománský římskokatolický kostel svatého Jana Nepomuckého byl postaven v letech 1896–1899. Autory jeho projektu byli Václav Dvořák a Karel Welzl, profesoři české průmyslové školy v Brně. Základní kámen nového chrámu byl posvěcen 23. srpna 1896. Kostel pak byl vysvěcen 7. května 1899 za účasti brněnského biskupa Františka Saleského Bauera. Budova je chráněna jako kulturní památka České republiky od roku 1992.